Ajankohtaista

Älä jauha paskaa!

Älä suostu jauhamaan paskaa.

Tiedäthän sukupolvilta toisille siirtyneitä fraaseja, joita kuulet päivittäin. Suomalaista small talkia. Lauseita, joista saa helposti keskustelua aikaiseksi ja kaikki hymistelevät olevansa samaa mieltä. Harva jaksaa ja viitsii niissä tilanteissa olla eri mieltä, koska hymistely ja samaa mieltä oleminen on helpompaa ja sopii paremmin tilanteeseen.

Kutsun näitä hokemia nykyään kollektiiviseksi aivopesuksi. Näillä hokemilla luodaan yhteenkuuluvuutta ja meidät opetetaan jo hyvin pienestä uskomaan näitä horinoita.

Näppäimistön takaa on helppo huudella eikä tarvitse pilata hyvää tarkoittavaa hymistelyä. Lista näistä on pitkä. Laitan muutaman esimerkiksi ja seuraavaksi kun kuulet näitä, niin ainakin mielessäsi voit kyseenalaistaa niitä.

Vanhuus ei tule yksin

”Kun tulee ikää lisää, niin jatkuvasti tulee kaikenlaista vaivaa ja kremppaa.” Ei se ihan noinkaan mene. Ikääntyminen ei tule yksin, se on totta. Se tuo mukanaan valtavasti elämänkokemusta ja viisautta suhtautua asioihin paljon maltillisemmin kuin nuorempana. Vanheneminen opettaa armollisuutta itseään ja muita kohtaan. Kun on elämänsä aikana tehnyt kaikki virheet ja nähnyt miten muutkin ovat, ei joka asiasta jaksa tehdä niin suurta numeroa.

”Vuosien käytössä keho kuluu ja tulee fyysisiä haasteita selviytyä arjesta.” Sekin on totta, mutta uskomattoman paljon tästäkin on ihan omalla vastuulla. Jos on syönyt huonosti koko ikänsä ja liikunta on jäänyt lähinnä puheeksi, niin voit olla varma ettei vanhuus tule ainakaan ilman vaivoja. Kun terveellinen ruokailu ja liikunta kuuluvat arkeesi, niin vanhuus ei tule yksin, vaan tuo uskomattoman paljon ihania asioita elämääsi.

Ennen oli kaikki paremmin

Ja paskat, ei ollut. Mikä oli ennen paremmin? Siihen kysymykseen saa yleensä aika epämääräisä vastauksia. Kouluun mentiin suksilla ja aikuiset olivat pellolla aamusta iltaan vai? Telkkarista näkyi kolme kanavaa eikä ollut kaukosäätimiä? No ei ollut ainakaan niin paljon allergioita. Varmasti totta, tai sitten lääketiede ei osannut tutkia niitä ja monet eivät saaneet hoitoa niihin ja ovat kärsineet niistä sen vuoksi.

No ainakin ennen vanhaan lapset leikkivät ulkona enemmän eikä pelattu jatkuvasti kännykällä. Aivan kuin se kännykkä olisi jotenkin syyllinen. Ihmiset sitä kännykkää käyttävät ja vanhemmat määräävät sen käytöstä lapsilleen. Tämän sanojalla on pommin varmasti kännykkä omassa taskussaan. Viime vuosisadan alussa syntyneen suomalaisen pojan elinajanodote oli noin 43 ja tytön 46 vuotta. Jumalauta, minähän olisin jo kuollut, joten turha väittää, että ennen oli kaikki paremmin.

Raha ei tuo onnea

No ei tuo köyhyyskään. Kyllä oma arkeni olisi onnellisempaa ja helpompaa, jos käytössäni olisi enemmän rahaa. Raha mahdollistaa matkustelun, unelmien asunnon hankkimisen. Meille kaikille tuttu laskujen kanssa tuskailu jäisi pois. Kyllä minä olisin onnellisempi. Rahalla saa parempaa terveydenhoitoa. Raha mahdollistaa monia asioita, jotka varmasti tuovat onnea jokaisen arkeen. Pahaa pelkään, että tässäkin on kyse luterilaisesta kasvatuksesta. Ei saa haluta rikkautta tai sanoa ääneen haluavansa rahaa, jotta voisi elää onnellisempaa elämää. ”Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa”, ”Kel’ onni on, se onnen kätkeköön” tai ”Ahneella on paskainen loppu”. Näitähän meiltä löytyy,eikö?

Suomalaiset käyttivät rahapeleihin jo vuonna 2014 2,2 miljardia euroa!! Vuoden aikana jokainen suomalainen aikuinen kulutti peleihin yli 500 €. Summa on viidenneksi suurin maailmassa. Mitä sieltä sitten lototaan niin paljon? Epäonnea, surua vai lisää vastoinkäymisiä? Ei, kyllä sieltä haetaan sitä 90 miljoonan euron voittoa, joka toisi onnea ja iloa jokaisen arkeen. Myönnä pois luterilaisen kirouksen vallassa horiseva ystäväni. Raha tuo onnea ja sinä himoitset sitä, olet ahne olento.

Nyt lopetan tähän. Luettuasi nämä muutamat esimerkit, keksit varmasti lukemattomia muita. Seuraavaksi kahvihuoneessa kun joku horisee vastaavia, piristä tunnelmaa ja ole rohkeasti eri mieltä. Saat mukavan ihmisen leiman ja paljon hyväksyntää 😊

Nyt menen tarkistamaan viikonlopun uhkapeli tulokseni. Nautin internetin tuomista eduista. Laitan lapset nukkumaan yönsä turvallisesti. Valitsen jääkaapista puhdasta terveellistä ravintoa itselleni. Napsautan sähköt päälle ja käyn lämpimässä suihkussa.

Kyllä nykyään on kaikki paremmin ja hevosella pääsee, edelleenkin.

Pidä hyvää huolta sinusta äläkä usko kaikkea, mitä sinulle sanotaan.

Matkalla kohti parempaa,

Marco

Ps. NLP tapaamisissani (45€/ 30 min) voidaan käsitellä sinulle haitallisia uskomuksia.

marco@sunsali.fi

040-570 8552

 

 

 

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *