Ajankohtaista

Apua!

Minä tarvitsen apua.

 

Elämässä tulee tilanteita joissa tarvitsee toisten ihmisten apua. Taloudellista, fyysistä tai henkistä apua. Vaikka olisit kuinka vahva tai älykäs, niin elämä tarjoilee tasaisin väliajoin tilanteita, joista et selviä ilman ulkopuolista apua. Tajuat tämän itse. Ne ovat kasvunpaikkoja. Asia, jonka ymmärtää vasta, kun tuuletin on putsattu siihen iskeneestä paskamyrskystä.

Onko avun pyytäminen aina helppoa? Minä tarvitsen apua. Toisille se on. Itselleni se on aina ollut suurta tuskaa ja häpeää tuottava aihe. Minä haluan pärjätä omillani. Minua ei tarvitse tulla kenenkään auttamaan. Missään. Ikinä. Piste.

Voi rakas minä, miten väärässä olet ollut koko ikäsi. Olet koko ikäsi tarvinnut muiden apua. Muuten et olisi siinä, missä olet juuri nyt. Olet saavuttanut kaiken toisten ihmisten avulla. Sinua on autettu koko ikäsi. Olet vain ollut niin itsekäs, että olet kuvitellut saavuttaneesi kaiken itse. Kovalla työllä. Hah!

Rahan lainaaminen tarpeeseen ystävältä tai perheenjäseneltä on monelle täysin sietämätön ajatus. Kuitenkin pankista kehtaa pyytää lainaa asuntoa varten satoja tuhansia tai maksaa kauppalasku visalla.

Ajan varaaminen terapeutille on täysin pois suljettu vaihtoehto. Mieluummin puhut ystävällesi parisuhteesi ja työpaikkasi ongelmista vuosia. Arvaa mitä?  Ystäväsi on korviaan myöden kyllästynyt kuuntelmaan sinun murheitasi. Hänellä on ihan omat haasteensa arjessa. Hän kaipaa tukea ja lohdutusta. Varaa aika terapeutille. Hän tuo uusia näkemyksiä tilanteeseesi ja osaa ihan oikeasti auttaa sinua. Voin suositella. Taisin järkyttää sen erään terapeutin maailmankuvaa pahasti =) Mukava kaveri hän oli, mutta viimeisillä käynneilläni ihmeen hiljainen. Harkitsi ehkä alanvaihtoa tai ainakin pitkää lomaa.

Avun pyytäminen tai avun vastaanottaminen. Ennen kuvittelin sen olevan heikkoutta. Heikkouden merkki. Jos et pärjää omillasi, niin ole pärjäämättä. Nykyään pidän sitä vahvuuden merkkinä. Minä en selviä tästä ilman sinun apuasi, voitko auttaa? Millaista vahvuutta se osoittaakaan. Ihanaa huomata olleensa väärässä koko ikänsä. Heikkoutta on olla pyytämättä apua, kun sitä tarvitsee. Vahva pystyy myöntämään, ettei pärjää. Opeta minua elämä.

Omituista huomata, miten avuliaita ja hienoja ihmisiä ympärilläsi on, kunhan vain kehtaat pyytää apua. Siinä he ovat olleet vuosia, mutta olet ollut liian ylpeä pyytämään apua. Olen viime aikoina saanut niin käsittämättömän paljon apua, että heikompi alkaisi itkemään. Minä en ala, koska se on heikkoa. Peiton alla itkemistä ei lasketa. Se on tavallaan miehekästä, koska muut ei näe. Minä kiitän jokaista, joka on minua auttanut viime aikona. Minä kiitän itseäni, että olen uskaltanut pyytää.

Pyydä apua. Myönnä heikkoutesi. Paras palkinto siinä on huomata, miten hienojen ja avuliaiden ihmisten ympäröimän elät. Olet elänyt jo vuosia. Kiitollisuuden tunne saadusta avusta on lopulta tärkeämpää kuin saatu apu.

Minä pyydän sinua ystäväni. Älä häpeä pyytää apua. Ollaan vahvoja ja myönnetään heikkoutemme.

”Hän on vahva ihminen, ei siksi, ettei hänellä olisi heikkouksia, vaan siksi, että hän hyväksyy omat ja toisten heikkoudet” – Kimmo Takanen

Yhdessä eteenpäin ystäväni.

Matkalla jonnekkin,

Marco

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *