Ajankohtaista

Mitä tarkoittaa mielenhallinta?

Arki on raskasta ja täynnä haasteita?

                                       .

 

 Mitä näet ja ajattelet kun katsot tekstin yläosaan? 

Mustan pisteen keskellä paperia? Mikä idea on mustalla pisteellä?  Katseesi ja ajatuksesi keskittyvät yhteen pieneen pisteeseen ja se vie huomiosi sekä energiasi. Näin tästä aiheesta netissä videon,  joka kolahti itselleni.

Elämässäkin on usein sama tilanne. Olen itse huomannut, miten kaikki energia ja keskittyminen menee usein yhteen pieneen pisteeseen elämässäni.  Musta piste. Yleensä piste johon keskittyy liittyy huoliin ja murheisiin. Asia, joka vaivaa ja tuntuu vievän kaiken ilon sekä energian.

Poikkeuksetta musta piste liittyy terveysongelmiin, rahanpuutteeseen, parisuhteen tuomiin ongelmiin, pettymyksiin ystävien kanssa. Työelämän tuomat haasteet ja ristiriidat. Mihin suuntaan elämääni haluan viedä? Asioita, jotka ovat täysin todellisia juuri sillä hetkellä. Asioita, jotka vaativat oikeasti keskittymistä ja ratkaisuja. Kutsun näistä syntyvää tunnetta mustaksi pisteeksi. Paskamyrsky. Se vie poikkeuksetta aivan liikaa energiaa ja imee ilon arjesta, tiedät mitä tarkoitan. Kelaat samaa asiaa päivittäin. Huoli ja murhe täyttää ison osan päivästä, kun annat kelan pyöriä päässäsi.

Mustat pisteet ovat kuitenkin hyvin pieniä verrattuna kaikkeen muuhun mitä elämässämme on, mutta ne onnistuvat helposti saastuttamaan ajatuksemme. Yksikin pieni musta piste saa kaiken tuntumaan vaikealta ja raskaalta. Rahaan tai parisuhteeseen liittyvät ongelmat saavat arjen tuntumaan usein hyvin haastavalta.

NLP practioner koulutuksessani  opin itse keinoja oman mielen hallintaan. Omaa mieltä voi ja pitää opetella hallitsemaan. Se tottelee vain minua. Jos annan mieleni ohjata elämääni, niin pölinä pääni sisällä vie voiton ja energiani. Kun huomaat murehtivasi toistuvasti samaa pistettä elämässäsi, niin lopeta se. Komenna mieltäsi. Käske sitä. Se oppii tottelemaan kyllä. Toistojen avulla koulutat ja opetat mieltäsi toimimaan sinun hyväksesi. Se oppii näkemään enemmän niitä hyviä asioita. Tuntuu työläältä ja kamalan vaikealta, eikö?

Ihminen on valmis opettelemaan monia uusia asioita jatkuvasti. Työelämässä pitää opetella excelin käyttö, ei sekään alussa helppoa ole, mutta opit sen. Käydään kursseja, joilla opetellaan sinnikkäästi uusia kieliä, tekemään langasta hienoja mattoja, maalaamaan väreistä upeita maisemia. Opetellaan uusi harrastus. Toistojen ja päättäväisyyden kanssa niitä oppii ja kohta aivosi tietävät miten exceliin saa liitettyä jopa kuvia =) Tee mielenhallinnasta itsellesi uusi harrastus. Opettele sitä. Lue aiheesta kirjoja. Käy kursseja. Taito, jolla määrittelet tulevaisuuteesi.

 

Usko, niin saat. Koputa, niin sinulle avataan. Mielenhallinta on avain onneen. 

 

Tekstin alussa on pieni musta piste. Sen ympärillä on myös paljon puhdasta valkoista tyhjää tilaa. Tilan, johon voisi piirtää kukkasia, sydämiä tai vaan sotkea väreillä. Lapsi ei olisi ajatellut mustaa pistettä, vaan piirtänyt tyhjään tilaan upean maiseman. Saitko kiinni ajatuksestani?

Ota katseesi pois elämäsi mustista pisteistä. Jos jatkuvasti mietit ja murehdit niitä, ne voittavat.  Nauti ja opettele huomaamaan jokainen hyvä asia elämässäsi. Opeta mielesi huomaamaan jokainen hyvä hetki ja asia, jonka arki sinulle tarjoilee. Opettele olemaan onnellinen mustista pisteistä huolimatta. 

 

Juuri nyt kaikki on hyvin. Huomisesta en tiedä ja eilinen meni jo. Otan kupin kahvia ja katselen metsämaisemaa. Me selviämme kyllä. Ennenkin olemme selvinneet, eikö niin ystäväni?

Pysy vahvana. Olet elämäsi tärkein ihminen ja elämäsi on täynnä hienoja asioita.

Matkalla jonnekkin,

Marco

PS. Mikäli hyvinvointiluennot tai henkilökohtaiset NLP tapaamiset kiinnostavat, niin laita viestiä.

marco@sunsali.fi

040-570 8552

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *