Ajankohtaista

Kiire on helvetin hyvä tekosyy!

Vuosi vaihtuu ja lupauksia tehdään.

Elämäntapamuutos. Enemmän aikaa itselle ja perheelle. Uusi harrastus. Nyt jos koska minä teen sen! Matkustelua ja ystävien tapaamista huomattavasti enemmän. Minä opiskelen uuden kielen ja opettelen soittamaan kitaraa. Kaikkien lupausten ja päätösten takana on ihmisen halu ja tarve olla onnellisempi. Voida paremmin ja nauttia elämästä enemmän kuin tällä hetkellä. Ihmisen luontainen tarve kasvaa sekä kehittyä, pyrkii monella esiin lähipäivinä. Vuodenvaihde on loistava rajapyykki. Uusi kalenteri, pirteine kansineen auki ja päättäväisesti tavoitteita ylös…Kirjaathan sinä tavoitteesi ja uuden vuoden lupauksesi ylös? Jos et, niin tee se nyt. Muutenhan ne ovat vain haaveita ja sananhelinää. Kirjaa ne ylös. Kirjoita ne näkyviin ja allekirjoita ne itse. Silloin se on lupaus ja allekirjoitettu sopimus itsesi kanssa, etkä sinä halua itseäsi pettää, ethän?

Tammikuu menee vielä hiukan toipuessa joulusta ja kaikesta hässäkästä. Kerätään hiukan rohkeutta aloittaa ja lunastaa tehdyt lupaukset. Tipaton tammikuu on mielestäni yksi säälittävimpiä lupauksia, jonka aina välillä kuulen. Tammikuu ilman viinaa ja sitten helmikuussa voi taas vetää vanhaan mallin, well done.  Sokeriton sunnuntai, karkiton keskiviikko ja pitsa perjantai. Anna mun kaikki kestää! Nämä eivät muuten ole lastentarhan termejä, vaan aikuisten oikeesti =)

Uuden kielen opiskelu, uuden taidon opettelu tai elämätapamuutos, uusine ruokailu- sekä liikuntatottumuksineen ovat pitkäjänteistä ja päättäväisyyttä vaativia asioita. Asioita, joihin pitää sitoutua ja päättää!! Kaikki on aina kiinni motivaatiosta. Jos sinulla on riittävä motivaatio, niin onnistut kyllä. Kun motivaatio sakkaa, niin alkaa selittely. Nyt on ollut vähän kaikkea. Töissä tuli vähän muutoksia. Lasten harrastukset. Tuli nuha ja ilmavaivoja ja sit se vaan jäi. Voit valehdella itsellesi ja lievittää huonoa omaatuntoasi miksi et nyt onnistunut, mutta minä en usko sanaakaan.

Kun motivaatio sakkaa, on helppo lyödä kaiken kattava ja petollisin Musta Pekka kortti pöytään. KIIRE!

Tuli niin kiire etten ehtinyt tavoitella unelmiani enkä tehdä asioita, joiden tiedän tekevän minut onnellisemmaksi. Haluatko olla onnellinen vai kiireinen? Tyhmä kysymys, mutta pysäyttää välillä. Vastaus on aina kaikilla sama. Minä haluan olla onnellisempi ja voida paremmin. Sitten karsitaan ns. kiireitä ja varataan kalenterista aikaa asioille, jotka tekevät sinut onnellisemmaksi, simple as that my dear=)

Nyt kun teet lupauksia ensivuodelle, niin ole tosissasi. Päätä. Sitoudu. Lupaa itsellesi. Hanki itellesi valmentaja tai liity rymään, jossa jokaisella on samat tavoitteet. Ryhmän tai toisen henkilön tuki ovat korvaamattomia silloin, kun oma kone sakkaa. Minulla on oma henkinen valmentaja, jonka kanssa käymme läpi tavoitteitani. On enemmän kuin tarpeellista kuulla ulkopuolisen sanovan ääneen sen minkä jo itse tietää, tiedät mitä tarkoitan. Minulla on myös fysiikkavalmentaja, joka tekee minulle ruoka- ja treeniohjelmat. Olen tilivelvollinen jollekkin. Minä tarvitsen sitä ja niin tarvitset sinäkin.

Vuosi 2019 ei muuta mitään, ellet sinä itse muutu!

Minä lupaan ensi vuonna tehdä enemmän asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi.

Mitä sinä lupaat sinulle?

Hyvää tulevaa vuotta sinulle, ystäväni. Pidä hyvää huolta sinusta. Olet elämäsi tärkein ihminen.

Matkalla jonnekkin,

Marco

PS. Mikäli hyvinvointiluennot tai henkilökohtaiset motivaatio tapaamiset kiinnostavat, niin laita viestiä. Lisätietoa alkavista kursseista sekä personal trainer palveluista www.sunsali.fi

marco@sunsali.fi

040-570 8552

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *