Ajankohtaista

Minä olen ärsyttävä, itsekäs kusipää!

” Sinä olet ärsyttävä tyyppi. Itserakas ihminen ja jaksat aina kehua itseäsi. Elät jossain positiivisuuden nami nami maailmassa ja höpiset typeriä sloganeitasi. Sinä olet lapsellinen ja typerä tyyppi” Niin olen. Olet oikeassa ja olen kanssasi täysin samaa mieltä ystäväni.

”Sinä olet upea ihminen. Olet rohkea ja kannustat sekä tuet hienosti aina muita. On hienoa miten uskallat olla oma itsesi. Positiivinen asenteesi on tarttuvaa. Ihanaa miten aina jaksat ottaa muut huomioon, väsyneenäkin”. Niin olen. Olet oikeassa ja olen kanssasi täysin samaa mieltä ystäväni.

Olen kuullut kaikkia noista viime vuosina. Kaikki mielipiteet ovat oikeassa ja olen täysin samaa mieltä, jokaisesta. Listaan lisäisin vielä narsistinen, omahyväinen, loistava rakastava isä, hauska seuramies sekä jossain tilanteissa täysin mulkku, harkitusti ja senkin teen ilon kautta =)

Upeinta jokaisessa mielipiteessä on se, miten vähän ne vaikuttavat todelliseen minääni. Siihen, jota yksikään mielipiteen lausuja ei tunne. Yksikään kehuksi tai ilkeilyksi tarkoitettu mielipide ei muuta minua mihinkään suuntaan. En muuta itseäni, jotta kelpaisin jollekkin ihmiselle, jonka mielipiteellä ei ole loppujen lopuksi mitään merkitystä.

Älä hetkeäkään kuvittele ettei sinusta ole kukaan milloinkaan käyttänyt samoja sanoja. Voit olla pomminvarma, että jossain elämäsi vaiheessa, jossain kahvipöytä keskustelussa sinusta on käytetty samoja termejä, ehkä eri sanoilla. Onko niillä ollut merkitystä sinulle? Joku on kertonut sinulle, mitä sinusta on sanottu, eikö? Osan olet kuullut suoraan päin naama. Hymyllä ja kaunistellen kerrottuna. Joistakin sanoista olet loukkaantunut ja joistakin olet tuntenut mielihyvää. Jokaisella mielipiteen lausujalla on oikeus olla juuri sitä mieltä  miltä tuntuu ja yleensä niihin on henkilön omaan totuuteen perustuva oikeus.

Olet käyttäytynyt kusipäisesti. Olet loukannut, pettänyt ja valehdellut. Olet myös ollut sydämellinen ja rakastava ihminen. Olet tukenut, kannustanut sekä rohkaissut monia ihmisiä elämäsi varrella.

Älä hetkeäkään kuvittele, että ketään oikeasti kiinnostaa millainen sinä olet ihmisenä. Ketään ei oikeasti kiinnosta miten elät elämääsi. Jokainen meistä on kiinnostunut vain omista asioistaan. Miten oma elämä kulkee. Omasta parisuhteesta. Omasta urasta. Omasta ja perheen hyvinvoinnista. Tai ainakin pitäisi!

Minä en tiedä millainen sinä olet ihmisenä. Millainen olet isänä, äitinä, puolisona tai työntekijänä. Minulla voi olla vahva ja ehdoton mielipide siitä, millainen sinun tulisi olla minun mielestäni. Minulla voi olla täysin varma ja ehdoton määritelmä sille, millaisena sinä kelpaat minun asettamaan muottiin. Muottiin, jossa kelpaat minulle, mutta et välttämättä itsellesi. Voin huutaa omaa totuuttani maailmalle ja sinulle. Voin käyttää aikaani osallistumalla somen keskusteluryhmiin, joissa yritän käännyttää jokaista ajattelemaan asioista, kuten minä. Eikä mikään kuitenkaan muutu.

Minun puolestani voit syödä aamupalaksi pieniä kiviä, jos koet sen edistävän hyvinvointiasi. Minun puolestani sinä voit halailla puita tai rakastella alienin kanssa, jos koet sen tärkeäksi. Minun puolestani voit laittaa botoxia pakaraan tai muovia rintoihin, jos se tekee sinut onnelliseksi.

Mikään mitä sinä teet ollaksesi onnellinen, ei ole minulta pois. Minä tiedän mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi ja minä teen niitä. 

Minä olen elämäni aikana tehnyt kaikki virheet ja vääryydet. Minä tulen tekemään niitä vielä paljon elämäni aikana. Olen myös tehnyt paljon hyvää ja tuottanut monelle onnellisuutta sekä jaksamista arkeen. Minä tulen tekemään niitäkin vielä paljon elämäni aikana. Niin tulet sinäkin, ystäväni!

Ole rohkeasti kusipää. Ole rohkeasti rakastava, hyvä ihminen. ne kaikki puolet ovat meissä jokaisessa.

Pysy vahvana. Älä häpeä mitään. Sinä olet juuri hyvä tuollaisena. Sinä riität =)

Matkalla jonnekkin,

Marco

PS. Mikäli hyvinvointiluennot tai henkilökohtaiset motivaatio tapaamiset kiinnostavat, niin laita viestiä. Lisätietoa alkavista kursseista sekä personal trainer palveluista www.sunsali.fi

marco@sunsali.fi

040-570 8552

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *