Ajankohtaista

Mitä sinä pelkäät?

Minä olen Midas?

Kun kaikki onnistuu, vai onnistuuko?

Ensimmäinen blogikirjoitukseni sai suuren suosion ja se julkaistaan myös Auranmaan viikkolehdessä. Helppoa ja kaikki onnistuu. Tuosta vain naputtelet tekstin ja PAM, blogi niittää suosiota ja näyttää helpolta. Oman elämänsä Midas. Kaikki mihin koskee, muuttuu kullaksi 😊

Somessa ja ulospäin on helppo antaa kuva, miten kaikki onnistuu ja mennään vaan rohkeasti eteenpäin. Moni jopa uskoo sen. Ne, jotka pysähtyvät joskus miettimään asiaa  tai  ovat laittaneet itseään likoon unelmiensa eteen, tietävät ettei se niin ole.

Kannustan ihmisiä olemaan rohkeita ja taistelmaan unelmiensa eteen. Voita omat pelkosi ja mene rohkeasti niitä päin.

Toiminko itse aina niin? En todellakaan. Minä pelkään ja jännitän monia asioita ihan helvetisti. Jännitän esimerkiksi julkista esiintymistä, mutta yritän tehdä siitä silti itselleni uraa. En suostu antamaan pelolle valtaa, koska tunnen sisälläni, että minulla on jotain annettavaa.

Pelkään yritykseni puolesta. Taloudelliset paineet ja haasteet herättävät minut usein aamuyöllä klo 04:00. Sudentunnit. Tiedät mitä tarkoitan, ystäväni.

Pelkään menestystä ja epäonnistumista . Mitä jos menestyn kuten tavoittelen, pysynkö järjissäni ja pysynkö edelleen omana itsenäni. Mitä jos epäonnistun? Jaksanko aloittaa alusta taas? Tiedän että jaksan ja pysyn omana itsenäni, mutta välillä pelkään näitäkin.

Pelkään omaa suuruudenhulluuttani. Välillä happi loppuu kun tavoittelen niin suuria ja pystynkin niin vähään. Miksi en osaa tyytyä perusarkeen, vaan pitää väkisin tunkea itseään miljoona velkoihin omien unelmiensa vuoksi? Pelkään itseni puolesta välillä ihan tosissani. Jaksanko, kestääkö pääni minua? En ole koskaan ollut mihinkään saavutuksiini tyytyväinen, vaan aina lyönyt uuden tavoitteen tulille tai kolme. MITÄ SINÄ PELKÄÄT MARCO? lukee kännykkäni taustakuvana. Joka päivä yritän keksiä sen mitä pelkään. Epäonnistumista, arvostelua, pilkkkaa, vielä en ole oikeaa vastausta keksinyt. Edellämainittuja on meillä jokaisella ollut elämässään paljon ja tulee aina olemaan, mitä niitä pelkäämään.
Ennenkin on selvitty.

Kun nyt aloitin blogiani, niin siellä oli ensimmäiset tekeleet vuodelta 2015. Silloin en uskaltanut, kehdannut viedä unelmaani loppuun saakka. Koomista mieheltä, joka kannustaa muita olemaan rohkeita. Kolme vuotta olen haaveillut ja miettinyt omaa blogia, ennen kuin uskalsin sen tehdä =) ikä on tuonut armollisuutta itseään kohtaan ja ajattelelen että, tämäkin meni juuri niinkuin piti.

MITÄ SINÄ PELKÄÄT?

Meillä jokaisella on omat pelkomme, eikö? Suurin osa täysin turhia, mutta todellisia juuri sinulle ja minulle. Olen opiskellut pelon olemusta ja tajunnut, että osa niistä on syötetty meidän aivoihimme ja uskomus järjestelmäämme lapsuudessamme ja nuoruudessamme. Osan olemme kehittäneet ihan itse.

Pelkäätkö arvostelua? Sinua tullaan arvostelemaan aina. Teet elämässäsi miten tahansa, niin aina löytyy joku jonka mielestä toimit typerästi. Valitettavan usein sen ääneensanoja löytyy lähipiiristäsi, ihmiseltä jolta kaipaisit tukea ja rohkaisua.

Pelkäätkö epäonnistumista? Jokainen meistä on epäonnistunut elämässään useammin kuin onnistunut huikeasti. Jokainen epäonnistuminen tai tappio on opettanut sinulle enemmän itsestäsi kuin huikea onnistuminen. Kun joutuu käymään pohjamutia myöden itseään läpi, niin se on raskasta, mutta myös opettavaa.

Pelkäätkö muiden ihmisten pilkkaa? Kylmä fakta on, että joku pilkkaa sinua juuri nyt. Aina löytyy joku joka saa tyydytystä pilkkaamalla ja puhumalla paskaa sinusta. Tietämättä kuitenkaan yhtään mitä sinä olet joutunut käymään läpi, että olet edes siinä missä nyt olet.

ÄLÄ PELKÄÄ, SINÄ RIITÄT.

Tämän tekstin minä vaihdan kännykkäni taustakuvaksi. On ihan normaalia ja tervettä pelätä, mutta sille ei saa antaa valtaa. Omien, usein niin turhien pelkojen ei saa antaa ohjata elämääsi. Älä anna niiden estää sinua toteuttamasta unelmiasi. Minäkään en anna.

Yhdessä eteenpäin, ystäväni.

Matkalla jonnekkin,

Marco

PS: Mikäli hyvinvointiluennot ja henkilökohtaiset motivointitapaamiset kiinnostavat, niin laita viestiä.

marco@sunsali.fi

2 Comments

 1. Tanja

  Heippa Marco, tosi hyvät blogikirjoituksen olet rustannut!! Pystyin hyvin samaistumaan ja nauroin ääneen sitä ”3 tuntia televisiota illassa”, mä kuulun just siihen ryhmään. Sä olet energinen ja menet läpi vaikka harmaan kiven, olet raikas tuulahdus blogikirjoituksinesi ja instapäivityksinesi. Jatka sinnikkäästi ja taatusti pääset tavoitteeseesi!

  1. Sun Sali

   Moi,
   Kiitos kauniista ja rohkaisevista sanoistasi. Mä jatkan ja uskon myös pääseväni tavoitteisiini. Koska se on, sen aika näyttää =)
   Mukavaa syksyä Tanja.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *