Ajankohtaista

NO ONE OWES YOU ANYTHING.

Tiedät varmasti ihmisiä, joiden asenteesta huokuu omituinen tapa ajatella, että kaikki ovat hänelle jotain velkaa ja elämä on luvannut hänelle jotain, mitä ei ole toimitettu ja se on väärin se.

Näiden ihmisten ajattelumalli toimii niin, että vastuu omasta onnesta ja nykyisestä tilanteesta on ulkoistettu muille ja elämälle. Valitettava tosiasia on, että siinäpähän odottavat ja valittavat kokemaansa suurta vääryyttä. Kukaan täällä ei ole sinulle mitään velkaa eikä kenenkään velvollisuus ole saada ketään toista onnelliseksi. Se pitää tehdä ihan itse ja toimia elämässään sen mukaisesti. Toki kanssaihmisiä ja läheisiä pitää tukea ja kannustaa, mutta se lopullinen onnellisuus lähtee ihan jokaisesta itsestään. Eihän kukaan muu voi edes tietää mikä juuri sinut tekee onnelliseksi. Sinä tiedät ja siksi sinun pitää toimia sen mukaisesti.

NO ONE OWES YOU ANYTHING!!!

Moni haluaa laihtua ja voida paremmin eikä ole pahitteeksi jos näyttää vähän nuorekkaamalta. Kuitenkin valtaosa yrityksistä ja uudenvuoden lupauksista päättyy kuukauden päästä, koska aamupalan syöminen oli niin vaikeaa eikä arjesta löytynyt kolmea tuntia viikossa aikaa harrastaa liikuntaa ja hoitaa terveyttään. Aika monella löytyy silti kolme tuntia aikaa katsoa huutokauppakeisaria ja ruoka-ohjelmia, joka ilta!!

Vastuun kantaminen omasta hyvinvoinnista on monelle tänä päivänä yllättävän vaikeaa. Vastuu hyvinvoinnista annetaan rannekellolle, joka kertoo oletko nukkunut, liikkunut ja ollut tarpeeksi aktiivinen tänään. Nämä laitteet ovat loistava apu ja nykytekniikka tarjoaa paljon hyviä asioita, mutta miten käy oman kehon kuuntelun, jos kellosta pitää katsoa onko nukkunut riittävästi?

Palkataan oma valmentaja tai ostetaan verkkovalmennus ja yllätytään, miten paljon näissäkin tapauksissa joutuu ihan itse tekemään töitä ja miten paljon se vastuu omasta tekemisestä on kuitenkin omilla harteilla. Valmentaja ja valmennukset eivät tee yhtään askelkyykkyä sinun
puolestasi. Sinä teet. Ihan jokaisen. Uudestaan ja uudestaan! Eikä se välttämättä ole yhtään mukavaa.

Työpaikalla esimiehen tehtävä ei ole tehdä työpaikasta mukavaa, vaan tuottoisaa, toki niin että jokainen viihtyy. Se miten kokee työnsä, on jokaisen omilla harteilla. Jos vuodesta toiseen käy työssä missä pomo on umpipaska, palkka on surkea ja työkaverit idiootteja, niin kenen syytä se on?

Jos vuosia roikkuu parisuhteessa, jossa ei saa rakkautta, hellyyttä ja arvostusta, tai mitä ikinä suhteeltaan haluaa, niin kenen syytä se on?

Siinä kohtaa kun elämässä pitäisi tehdä suuria muutoksia oman onnellisuutensa eteen, moni hyytyy ja keksii itselleen syitä, miksi jatkaa samaan tapaan vielä vuoden ja ensi vuonna sitten on muutoksen aika. Työpaikanvaihto, paikkakunnan tai maan vaihto, parisuhteesta lähteminen ovat isoja juttuja, mutta jos ne eivät tuo arkeesi onnea ja tyydytystä niin miksi jäädä?

PIDÄ HYVÄÄ HUOLTA SINUSTA. OLET ELÄMÄSI TÄRKEIN IHMINEN!

Nämä tilanteet ovat loistavia kasvun paikkoja ja tilanteita huomata, mitä
elämässään haluaa ja mitkä asiat tuovat onnea juuri sinulle. Näitä tilanteita on jokainen meistä joutunut tai saanut kohdata elämässään. Ihan jokainen. Ja aina jälkeenpäin, kun muutos on repäisty liikkeelle, ylpeys omasta rohkeudesta täyttää olemuksen ja onnellisuus uudesta tilanteesta täyttää taas arjen ja mielen.

Pysy vahvana, olet tärkeä.

Marco

PS: Mikäli hyvinvointiluennot ja henkilökohtaiset motivointitapaamiset kiinnostavat, niin laita viestiä.

marco@sunsali.fi

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *